Joukko suomalaisia opetusalan osaajia lähti syyskuun puolivälissä World Teacher -vapaaehtoisjaksolle Ghanaan.
Kahden viikon vapaaehtoisjakson aikana opettajat pääsevät jakamaan monipuolisesti osaamistaan paikallisille opettajille.

Hartaasti odotettu lauantai 14.10.2017 koitti syksyisen viileänä. Viileys ei vähentänyt innokkuutta, kun World Teacher Ghana 2017 -osallistujat kokoontuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle. Teimme yhdessä check-in –järjestelyt, ja siirryimme Pariisin koneeseen.

Pariisissa ehdimme lounastaa odotellessamme jatkolentoa kohti Accraa. Kuutisen tuntia kestänyt lento Ghanaan vietettiin lukien ja musiikkia kuunnellen – jotkut onnelliset onnistuivat jopa vähän torkahtaa.

Accrassa meitä oli vastassa afrikkalainen iltapimeä, joka hälveni viimeistään siinä vaiheessa, kun astuimme meitä hakemaan tulleeseen bussiin. Ei ihan joka opettajaryhmällä olekaan käytössä bussia, jossa on violetit verhot ja diskovalaistus. Welcome to Ghana!

Odottelimme vielä hetken, ja saimme hollantilaiset kollegat mukaan kyytiin. Näin pääsimme matkaan hotellille pitkin varsin hyväkuntoisia kaupunkiteitä.  Toki välillä oli lauantai-illan ruuhkaa ja muuta asiaankuuluvaa, mutta pääsimme perille kuitenkin. Väsyneinä kömmimme huoneisiimme.

Aamulla aamiainen syötiin ripeästi, ja yhteiskuvan jälkeen jakauduimme kahteen eri bussiin. Osa World Teacher -vapaaehtoisista lähti kaupunkiin nimeltään Ho, toisen osa ryhmästä kaupunkiin, jonka nimi on Ho hoe. Tällä matkalla saimme kokea hieman maaseututeiden töyssyjäkin, mutta parasta oli tauko pienen kylän markkinoilla.  Naiset ja lapset myivät meille kylmiä juomia paikalliseen tyyliin: suoraan päänsä päällä kantamistaan vadeista. Vadeissa jääpussit pitivät juomat kylminä, mikä lämpöön totuttelevia asiakkaita ilahdutti suuresti.

Perillä Ho:ssa bussinkuljettaja teki ihmeen jos toisenkin ajaessaan meidät ylös kukkulalle hotelliin. Majoituimme ja jäimme ihailemaan henkeäsalpaavia maisemia alas laaksoon. Perillä   – ja valmiina seikkailuun.

Tunnelmakuvia Ghanasta

Terveisin,

Maarit