Tiedote toiminnasta

Vallitsevan COVID-19 tilanteen johdosta maailmalle ei lähetetä tällä hetkellä Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisia.

Seuraamme koko ajan maailmanlaajuista terveystilannetta, ja tilanteen rauhoittuessa vapaaehtoisten lähettämistä tarkastellaan.

Vapaaehtoisten lähettämiseen loppuvuodesta 2021 aletaan valmistautua vuoden 2021 alussa – vapaaehtoisten ja hyödynsaajien terveys ja turvallisuus etusijalla.

Opettajat ilman rajoja –verkoston vapaaehtoiset jatkavat myös sekä kotimaan toiminnan parissa että tukien kehittyvien maiden opettajakollegoita etäyhteyksin.

Kehitämme myös uusia tapoja toimia, jotta voisimme jatkaa laadukkaan koulutuksen tukemista myös poikkeusoloissa.

Kaksi opoa Myanmarista valkoisissa paidoissa katsoo kameraan.

Kiinnostaako sinua opettajien pedagogisten taitojen vahvistaminen ja laadukkaan koulutuksen tukeminen? Haluaisitko hyödyntää ja kehittää omaa ammattitaitoasi kiinnostavissa tehtävissä maailmalla?

Vapaaehtoisjakso on hyvä tilaisuus kehittyä myös itse ja oppia uutta. Suomeen palaa ammatillisesti kokeneempia ja vahvempia opettajia, kouluttajia, mentoreita ja viestijöitä.

”Suosittelen kaikille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneita kansainvälisyydestä tai näkemään vähän erilaista maailmaa, koulutuksen ja opetuksen saralla” 

Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoiseksi voivat hakea kansainvälisyydestä kiinnostuneet opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset. Vapaaehtoisina voi toimia mm. luokanopettajat, aineenopettajat, ammatillisen puolen opettajat, varhaiskasvatuksen opettajat, rehtorit sekä opinto-ohjaajat. Pedagoginen pätevyys sekä työkokemus antavat hyvän pohjan tehtävissä toimimiselle. Osaamisen tarve vaihtelee hankkeesta riippuen – tarvetta löytyy siis monenlaiselle kasvatus- ja opetusalan osaamiselle.

Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa, mutta lähtöön ja vapaaehtoistyöhön liittyvät kulut korvataan. Maksamme myös pienen kuukausirahan elinkustannusten kattamiseen kohdemaassa.

”Erityisen kiitollinen olen siitä, että olen päässyt kurkistamaan humanitaarisen työn maailmaan ja Ugandan pakolaisasutusalueiden arkeen. Parasta on ollut ihmisten kohtaaminen ja heidän tarinansa. Jokainen päivä, jokainen kohtaaminen, on opettanut jotakin uutta.” 

Kolme vapaaehtoista ja KUA:n työntekijä keskustelevat piirissä ugandalaisen koulun pihassa.

20–30 vapaaehtoista vuodessa

Neljän ihmisen jalat näkyvät tekstin vieressä, joka on kirjoitettu maahan. Viivan toisella puolella lukee lessons learn ja toiselle puolella lessons taught.

Vapaaehtoisjakson pituus 3–12 kk

Hymyilevä nainen ojentaa esitteen kolmelle tytölle opo-messuilla Kamdodzassa.

Haku on avoinna maalis- ja lokakuussa.