Kiinnostaako sinua opettajien pedagogisten taitojen vahvistaminen ja laadukkaan koulutuksen tukeminen? Haluaisitko hyödyntää ja kehittää omaa ammattitaitoasi kiinnostavissa kansainvälisissä tehtävissä?

Vapaaehtoisjakso on hyvä tilaisuus kehittyä myös itse ja oppia uutta. Jakso kehittää ammatillisesti kokeneempia ja vahvempia opettajia, kouluttajia, mentoreita ja viestijöitä.

Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoiseksi voivat hakea kansainvälisyydestä kiinnostuneet opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset. Vapaaehtoisina voi toimia mm. luokanopettajat, aineenopettajat, ammatillisen puolen opettajat, varhaiskasvatuksen opettajat, rehtorit sekä opinto-ohjaajat.

Kaksi opoa Myanmarista valkoisissa paidoissa katsoo kameraan.

”Suosittelen kaikille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneita kansainvälisyydestä tai näkemään vähän erilaista maailmaa, koulutuksen ja opetuksen saralla” 

Pedagoginen pätevyys sekä työkokemus antavat hyvän pohjan useimmissa tehtävissä toimimiselle. Osaamisen tarve vaihtelee hankkeesta riippuen – tarvetta löytyy siis monenlaiselle kasvatus- ja opetusalan osaamiselle.

Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa, mutta lähtöön ja vapaaehtoistyöhön liittyvät kulut korvataan. Maksamme myös pienen kuukausirahan elinkustannusten kattamiseen kohdemaassa.

Etäasiantuntijapesteistä maksetaan pientä työkorvausta. Etävapaaehtoispaikat, jotka vaativat pienemmän työpanoksen, toimivat täysin vapaaehtoisperiaatteella.

Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtois- ja asiantuntijatehtäviä tehdään sekä paikan päällä maassa että etäyhteyksien välityksellä. Vapaaehtoisjaksojen toteutuminen maassa tarkastellaan aina tapauskohtaisesti paikallisen terveysturvallisuustilanteen mukaan.

”Erityisen kiitollinen olen siitä, että olen päässyt kurkistamaan humanitaarisen työn maailmaan ja Ugandan pakolaisasutusalueiden arkeen. Parasta on ollut ihmisten kohtaaminen ja heidän tarinansa. Jokainen päivä, jokainen kohtaaminen, on opettanut jotakin uutta.” 

Kolme vapaaehtoista ja KUA:n työntekijä keskustelevat piirissä ugandalaisen koulun pihassa.

20–30 vapaaehtoista vuodessa

Neljän ihmisen jalat näkyvät tekstin vieressä, joka on kirjoitettu maahan. Viivan toisella puolella lukee lessons learn ja toiselle puolella lessons taught.

Vapaaehtoisjakson pituus 3–12 kk

Hymyilevä nainen ojentaa esitteen kolmelle tytölle opo-messuilla Kamdodzassa.

Haku on avoinna maalis- ja lokakuussa.