Haku vapaaehtoiseksi on avoinna kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja lokakuussa. Kerro hakemuksessa, milloin olet käytettävissä sekä mihin maihin haet sen perusteella, minkä maan tehtävät vastaavat parhaiten osaamistasi. Voit osoittaa hakemuksesi enintään kolmeen kohdemaahan. Vapaaehtoiset sijoitetaan hankkeisiin osaamisen ja soveltuvuuden perusteella.

Vapaaehtoisen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun pohjalta. Haastattelussa on mukana Kirkon Ulkomaanavun henkilökuntaa sekä Suomesta että kohdemaasta. Hakuprosessiin kuuluu myös kirjallinen ennakkotehtävä.

Hankkeisiin valituille vapaaehtoisille järjestetään kolmen päivän koulutus Helsingissä.

Hakuohjeet

 1. Tutustu paikkakuvauksiin (Terms of Reference) sivulla Avoimet vapaaehtoispaikat, ja mieti, minkä kohdemaan tehtävät vastaavat parhaiten osaamistasi.
 2. Valmistele liitteet:
  • Englannin kielinen CV
  • Liite, jossa listaat 1-3 kohdemaata, joiden tehtävät vastaavat parhaiten osaamistasi sekä ajankohta, jolloin olet käytettävissä vapaaehtoistöihin
 3. Täytä englanniksi sähköinen Teachers without Borders -hakulomake
  • Your special knowledge: mainitse tässä relevantti osaamisesi suhteessa hakemaasi paikkaan (esimerkiksi kokemus kouluttamisesta, mentoroinnista, ulkomailla asumisesta tai työskentelystä, monikulttuurisessa ympäristössä toimimisesta tai järjestötyöstä)
  • Why are you interested in this position?: kerro tässä motivaatiostasi ja miksi olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä.
 4. Hakemusten perusteella esivalitut hakijat saavat kutsun haastatteluun.