Elokuussa 2017 Nepal kärsi rajuista ja pitkään jatkuneista monsuunisateista, jotka aiheuttivat tulvia yli 35 piirikunnan alueelle.  Inhimillisten menetysten lisäksi tulvat vaikuttivat tuhansien lasten koulunkäyntiin. Kirkon Ulkomaanavun ja Unicefin yhteisprojekti on tuonut helpotusta tulvavahingoista kärsineille kouluille ja oppilaille maan eteläosan alanko- eli Terai-alueella.

Projektin kautta koulujen vesi- ja sanitaatio järjestelmiä on korjattu ja parannettu uusimalla mm. koulujen wc-tiloja sekä asentamalla uusia vesitankkeja ja käsienpesupisteitä. Lisäksi koulujen henkilökuntaa, opettajia ja oppilaita on koulutettu vesi- ja sanitaatiokysymyksissä ja heille on jaettu uusia opetus- ja opiskelumateriaaleja tuhoutuneiden tilalle. Toimivilla käymälöillä, joista löytyvät mm. lukittavat wc-kopit ja säiliöt kuukautissiteiden hävitystä varten, on suuri merkitys myös tyttöjen turvalliseen koulussa käymiseen. Ne ovat näin keskeisessä asemassa myös tasa-arvon edistämisessä.

Vieraillessani projektikouluissa Chitwanin piirikunnassa pääsin seuraamaan mm. sitä, kuinka kädet pestään oikeaoppisesti ja, miten opiskelu sujuu lattiatasolla istuen.

Kunnostettu käsienpesupaikka ja oppilaiden tekemät käsienpesuohjeet
Kouluille jaettua materiaalia
Oikeaoppista käsienpesua