Keväällä 2024 pitkäaikainen koordinaattori Sara Isotalo siirtyi Kirkon Ulkomaanavulla uusiin tehtäviin ja samaan aikaan Opettajat ilman rajoja -verkoston kotimaan työtä, globaalikasvatusta, viestintää ja vaikuttamista päätettiin vahvistaa.  

Uudet koordinaattorit Salla Ruh ja Inka Havanto odottavat innolla tulevia yhteistyökuvioita, tapahtumia, koulutuksia ja yhteistä kehittämistä verkoston kanssa! 

Salla Ruh vastaa Opettajat ilman rajoja -verkoston kansainvälisestä yhteistyöstä ja kehittämisestä. Hän tuo yhteen KUA:n opetusalan kehitysyhteistyöohjelmien tarpeet ja suomalaisten kasvatusalan ammattilaisten asiantuntemuksen. Salla vastaa vapaaehtoisten rekrytoinnista, koordinoinnista ja tukemisesta sekä kehittää verkoston toimintaa. Salla on yhteiskuntatietelijä, joka on kartuttanut kokemusta koulutus ja kehitys -teemasta muun muassa UNICEFilla Eritreassa ja Kambodzassa.  

”Meillä on verkostossa upeita opetusalan ammattilaisia vapaaehtoisina! On hienoa nähdä, miten he tuovat osaamistaan kumppanikouluihin maailmalla sekä uusia näkökulmia ja ajatuksia palatessaan oppilaiden ja opettajakollegojen pariin Suomeen. Kahdensuuntainen oppiminen tapahtuu parhaimmillaan, kun erilaiset maailmat ja näkökulmat kohtaavat,” toteaa Salla. 

Inka Havanto kehittää verkoston kotimaan työtä, kuten viestintää, globaalikasvatusta, verkostoyhteistyötä ja vaikuttamistyötä. Inka tukee myös Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisten rekrytointia ja hoitaa käytännön järjestelyitä ja koulutusta. Inka on valtiotieteilijä ja historian ja yhteiskuntaopin opettaja, joka on syventänyt osaamistaan suomalaisesta koulujärjestelmästä ja reilun maailman rakentamiseen kasvattamisesta peruskoulussa ja kansalaisjärjestöissä globaali- ja ihmisoikeuskasvatustehtävien parissa.  

”On upeaa päästä työskentelemään ainutlaatuisen kasvatusalan asiantuntijaverkoston kanssa! Ammattikasvattajilla on valtavasti annettavaa reilun maailman rakentamiseen niin luokkahuoneissa ja kouluissa kuin laajemmin yhteiskunnallisessa keskustelussa. On kutkuttavaa, millaisia avauksia keksimme Opettajat ilman rajoja -yhteisön kotimaan työtä kehitettäessä!” 

Ole yhteydessä Inkaan ja Sallaan opettajatilmanrajoja@kirkonulkomaanapu.fi tai etunimi.sukunimi@kirkonulkomaanapu.fi.