Suomalaiset opettajat kehittävät koulutusta World Teacher -ohjelmassa Keniassa yhdessä hollantilaisten ja kenialaisten opettajien kanssa. Opettajat ilman rajoja -verkosto toimii ohjelmassa yhteistyössä Edukans -järjestön kanssa. Blogi kuuluu matkan blogisarjaan.

Nairobi-päivä alkoi tutustumisella hollantilaiseen yhteistyöryhmäämme. Kymmenhenkinen Edukans -joukko koostuu iloisesta ja puheliaasta porukasta, joista puolella on jo kokemusta World Teacher -työskentelystä. Me suomalaiset olemme hyvissä käsissä.

Heti ensimmäinen yhteinen päivämme Nairobissa osoitti opettajan ammatillisen osaamisen hyödyt ja ilot: Jo ennen puoltapäivää biologian ope Anna oli vinkannut ummikoille mehiläissyöjälinnut, kaskaat, marabouhaikarat, haarahaukat ja punasilmäkyyhkyt.

Seuraavassa käänteessä hollantilainen kollega-joukko saattoi meidät osalliseksi paikallisen helluntalaisväen sunnuntaimessua, jossa hilpeä sekakuoromme tanssi ja taputti Happy Daysia hymyilevän nairobilais-seurakunnan kannustaessa. Häkellyttävää, hauskaa ja taatusti ainutlaatuista.

Iltapäivän kyyti vei miljoonakaupungista kohti  maaseutua, Kajiadoon, jossa loppuretken majapaikkamme sijaitsee. Majoitusvaihtoina kahden hengen pikku bungaloveja tai yhden hengen telttoja sanitteetitiloineen. Eksoottisia, mutta rosoisen kauniita molemmat. Ympäröivä luonto, maisemat ja tuoksut korvaavat eurooppalaiset ylellisyydet. Voi kauneutta!

Leiritymisen jälkeen jäljellä vielä tulevien päivien järjestelyä ja lumoavan maiseman ihmettelyä.

Tervetuloa maanantai!

Erja Kauppinen