Suomalaiset opettajat kehittävät koulutusta World Teacher -ohjelmassa Keniassa yhdessä hollantilaisten ja kenialaisten opettajien kanssa. Opettajat ilman rajoja -verkosto toimii ohjelmassa yhteistyössä Edukans -järjestön kanssa. Blogi kuuluu matkan blogisarjaan.

Tänään 26.4. oli varsinainen startti, kun kymmenen Opettajat ilman rajoja -ryhmään osallistuvaa opettajaa kokoontuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Ennen tätä olimme tavanneet jo parikin kertaa valmistelemaan tulevaa projektimatkaamme Kenian Kadiadoon. Olimme ennen matkaa myös kirjoitellet toisillemme fb-viestejä oman ryhmämme sivuilla ja pohtineet monia käytännön asioita.

Aamulla oli aistittavissa innostuksen sekaista jännitystä kun suuntasimme kulkumme Lontoon koneeseen. Lontoossa vuorostaan siirryimme puolilta päivin Nairobiin lähtevään koneeseen.

Joku sanoi, ettei halunnut asettaa mitään liikoja ennakko-odotuksia ja että sitten paikan päällä vasta katsotaan tilanne. Varmasti kiinnostavaa on piakkoin tavata parikymmentä kenialaista ja hollantilaista opettajaa, joiden kanssa työskentelemme seuraavat viikot.

Matka meni hyvin ja saavuimme illalla Nairobiin ja hotelliin iloisten hollantilaisten, Edukans -järjestön väen tervetulotoivotusten saattelemana.

Nina Luoma