World Teacher -ohjelmassa opettavan Jenni Koivumäen päiväkirjamerkintö Kisumusta.

Noh, Kisumuun olen tullut ja tänään meillä oli ensimmäinen varsinainen koulupäivä yhdessä projektimme kouluista. Vierailimme Nyotan koulussa. Aamu alkoi todella koskettavalla aamuhetkellä, johon sisältyi laulua, rukousta sekä lähes sotilaallinen lipunnosto. Kaikki vaaleansinisiin koulupukuihin sonnustautuneet oppilaat olivat kokoontuneet ison nurmikentän ympärille ja käyttäytyivät todella mallikkaasti koko aamuhetken ajan. Meidät eurooppalaiset otettiin vastaan erittäin sydämellisesti.

Koulupäivä alkoi lipunnoston jälkeen hieman ennen kello yhdeksää. Minun yhteistyöopettajani, Lennoxin, ensimmäinen oppitunti oli englantia 7.luokkalaisille. Opiskelimme have/has just -rakennetta (I have just eaten.) Lennox opetti lapsia todella monipuolisilla ja aktiivisilla opetusmenetelmillä, kuten flashcardeilla. Oppitunnin pituus on vain 35 minuuttia, joten se tuntuu todella lyhyeltä ajalta. Hyvä puoli oli se, että lapset jaksavat keskittyä tämän ajan hyvin. Pitempi istuminen luokassa, jossa on melko pimeää ja matalat penkit, on myös haasteellista, joten siinä mielessä 35 minuuttia on täysin perusteltu.

Ensimmäisen oppitunnin jälkeen meillä oli hyvin aikaa suunnitella seuraavaa oppituntia, joka oli kristinuskoa 5.luokkalaisille. Kävimme todella mielenkiintoisia keskusteluja draaman käytöstä opetuksessa ja saimmekin aikaiseksi draaman Stefanoksen kivittämisestä. Tämä oppitunti oli todella hyvä esimerkki siitä, mitä me opettajat voimme tuoda ja antaa kenialaisille kollegoillemme.

Kolmas oppitunti, päivän viimeinen, olikin sitten minulle se vierain tunti eli liikunnan tunti! Oli todella hauskaa huomata, että pojat ja tytöt olivat samassa ryhmässä. Teimme ensin pieniä alkulämmittelyleikkejä ja sen jälkeen jaoimme porukan ryhmiin ja teimme erilaisia pallonheitto- ja kehonhallintaharjoituksia. Lapset olivat innokkaina mukana, pojat shortsinlahkeet ja tytöt hameenhelmat heiluen.

Kaiken kaikkiaan päivä oli erittäin opettavainen ja antoisa. Päivän lopuksi menin vielä Lennoxin ja lasten kanssa leikkimään piirileikkiä sekä polttopalloa. Leikki oli sen verran hurja, että kompastuin maassa olevaan monttuun ja kaaduin. Sehän se vasta hauskaa olikin, lasten mielestä, kun mzungu kaatui ja huivi lensi pitkin kenttää. Onneksi ei käynyt kuinkaan ja leikki jatkui.

Huomenna homma jatkuu uudella tarmolla!

 

Herätys jälleen 5.45, joten unten maille ajoissa…

Jenni Koivumäki