Trooppisen lämmin tervehdys Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoiselta Elinalta, joka on parhaillaan ottamassa tuntumaa Dream School -projektiin Kambodzhan Battambangissa.

Koulujen lomat alkoivat juuri tänne tultuani, joten nyt on sopivasti aikaa tutustua niihin toimijoihin ja tahoihin, toimikuntiin ja komiteoihin, joiden työ on erittäin tärkeää hankkeen kehittämisen ja onnistumisen kannalta. Myös heidän työnsä tukeminen kuuluu vapaaehtoisen tehtäviin. Koulujen alettua alkaa myös opettajien, rehtoreiden, oppilaskuntien ja jo edellä mainittujen tahojen työn tukeminen kaikessa siinä, minkä tavoitteena on nostaa heidän ammatillista osaamistaan, avata uudenlaista pedagogista näkökulmaa ja sitä kautta tuottaa parempaa laadullista opetusta. Dream School -nimi jo sinällään haastaa myös vapaaehtoista yrittämään parastaan. ”If there is a will, there is a way” -sanontaan olen aina uskonut.

Slorklamin alakoulu

Battambang on ottanut vapaaehtoisensa erittäin ystävällisesti vastaan. Olin jo vähän osannut odottaakin sitä, koska myös hyvä kello kuuluu kauas. Täällä aiemmin Kirkon Ulkomaanavun ja Opettajat ilman rajoja -verkoston yhteistyöhankkeissa vapaaehtoisina olleet olivat antaneet positiivisen ilmastovaroituksensa. Tunnustan tunteen olevan molemminpuolinen, aivan ihastuttavia he ovat! Seuraavat kuukaudet tulevat sitä mielikuvaa varmasti vain vahvistamaan.