Kirjoitus on jatkoa World Teacher -vapaaehtoisten blogikirjoituksille Ghanasta

Keskiviikkopäivä oli hartaasti odotettu, koska tuolloin pääsisimme tutustumaan paikallisiin kouluihin. Tiimimme, eli kaksi suomalaista opettajaa, yksi hollantilainen opettaja, sekä ryhmänjohtajana toimiva hollantilainen opettaja, lähti kohti Taklan yläkoulua (Takla junior high school), joka sijaitsi vain 15 min ajomatkan päässä hotellilta. Vastassa meitä oli aloituspäivässä tapaamamme opettajat, koulun johtaja, sekä vajaa 60 oppilasta huutamassa äänekästä weso – tervehdystä!

Ensimmäisen päivän tarkoitus oli tutustua koulun ympäristöön, ja seurailla tunteja, sekä tehdä suunnitelmia seuraaville päiville yhdessä opettajaparin kanssa. Meillä Taklan eurooppalaisilla opettajilla oli parinaan kaksi ghanalaista opettajaa. Taklan koulurakennus on vain vuoden vanha, minkä vuoksi se on siisti ja houkutteleva. (Vessat olivat onneksi myös todella ok, joka oli yksi tiimimme huolenaiheista.)

Opiskelijoiden määrä luokissa on todella kohtuullinen, mikä tekee opetusjärjestelyistä helpompaa moneen muuhun kouluun verrattuna.

Opetusmaeriaaleja tehdään siitä, mitä tarjolla on

 

Ensimmäinen päivä sisälsi itselläni opettajien työn seuraamista, niin luokissa kuin ulkopuolella. Muutama huomio ensimmäisestä päivästä: opettajat ovat innostuneita ja avoimia kokeilemaan, materiaalia on vähän (esim. tietokoneluokka on, mutta ei tietokoneita, koska ei ole sähköä), oppilaat eivät saa kirjoja kotiin vaan tekevät kaikesta muistiinpanoja (eli kirjoittamista on PALJON) ja englannin kielen taito on joillakin opiskelijoilla todella heikko (ja kaikki opetus on englanniksi).

Päivän jälkeen mielessä oli monenlaisia asioita, mutta päällimmäisenä kuitenkin hyvä fiilis, koska ihmiset olivat hyväntuulisia ja ystävällisiä. Minulla on sellainen tunne, että läsnäolostamme oltiin aidosti innostuneita.

Ghanalaista iloista tunnelmaa voit aistia seuraavien kuvien välityksellä..

Innokkain terveisin,

Heidi