Opettajat ilman rajoja yhteistyöhön Startup Refugees -verkoston kanssa – Tule mukaan opetiimiin!

Opettajat ilman rajoja verkosto kokoaa yhdessä Startup Refugeesin kanssa vapaaehtoista opettajatiimiä toimimaan yhteistyössä Suomeen turvapaikanhakijoina tulleiden opettajien kanssa.

Startup Refugees on koonnut noin 10 hengen opettajatiimiin, joille nyt etsitään yhteistyöpareja. Tulijat ovat pääasiassa Afganistanista, Syyriasta ja Irakista. Tarkoitus olisi yhdessä tutustua suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja kouluihin, käydä pedagogista vuoropuhelua ja oppia molemmin puolin. Tiimi toimii Uudellamaalla. Ensimmäinen tapaaminen on sovittu pidettäväksi 14.5. klo 16-18, Kirkon Ulkomaanavun toimistolla.

Jos kiinnostuit, laita lyhyt kuvaus itsestäsi, työstäsi ja miksi haet mukaan otsikolla Startup Refugees –opetiimi, osoitteeseen inka.hopsu@kua.fi 27.4. mennessä.

Startup Refugees –verkosto tukee turvapaikanhakijoita ja pakolaistaustaisia ihmisiä työllistymisessä ja yrittäjyydessä. Verkostossa toimii yli 500 erilaista tahoa, yksityisiä yrityksiä, julkisen sektorin tahoja, järjestöjä ja yksilöitä. Toimintansa alusta saakka verkosto on kartoittanut turvapaikanhakijoiden osaamista sekä työllistymistavoitteita ja verkostolla on tällä hetkellä yli 2000 osaamisprofiilia. Verkosto tarjoaa näistä profiileista nouseviin tarpeisiin kohdennettua tukea työllistämisessä, yrittäjyydessä ja ammatillisten taitojen kehittämisessä. Startup Refugeesin kartoittamien turvapaikanhakijoiden joukossa on useita kymmeniä opetusalan ammattilaisia.