World Teacher -ohjelmaan Ugandaan kesällä 2018 muutama paikka vapaana

Opettajat ilman rajoja -verkosto lähettää 12 suomalaista opetussektorin osaajaa Ugandaan heinäkuussa kehittämään paikallista koulutusta yhteistyössä ugandalaisten ja hollantilaisten opettajien kanssa.

Opettajat ilman rajoja -verkosto tarjoaa World Teacher -ohjelman kautta suomalaisille opettajille ja rehtoreille oppimisen ja opettamisen kokemuksen monikulttuurisessa yhteistyössä.

Opettajia tukemaan oppijakeskeistä opetusta

World Teacher-ohjelma järjestetään yhteistyössä hollantilaisen Edukans-järjestön kanssa. Edukans-järjestöstä vapaaehtoisjaksolle osallistuu likimain saman verran hollantilaisia opettajia kuin Suomesta. Vuonna 2018 ohjelma järjestetään Ugandassa 7.-23.7.

Vapaaehtoiset opettajat tutustuvat Ugandan koulutusjärjestelmään sekä ideoivat ja suunnittelevat yhteisissä työpajoissa ugandalaisten koulujen opetuksen ja toiminnan kehittämistä. Opettajilla on myös paikallinen opettajapari, jonka vertaistyöparina eurooppalainen opettaja toimii.

Vapaaehtoisjakso on järjestetty 2014-2016 Keniassa ja 2017 Ghanassa. Nyt työ kohdistuu Ugandaan ja paikallisena kumppanina toimii Kirkon Ulkomaanavun Ugandan maatoimisto. Ohjelma toteutetaan Länsi-Niilin alueella, kuudessa eri maaseudun heikoimmin pärjäävässä koulussa. Projekti on osa Kirkon Ulkomaanavun pitkäjänteistä työtä UNICEFin rahoittaman SCORE-projektin koulujen kanssa.

Ennen lähtöä

Jaksoa edeltää World Teacher -ohjelmaan kuuluva koulutus keväällä ennen lähtöä. Koulutus järjestetään Uudellamaalla 16.-18.3. Vuonna 2018 jakson hinta osallistujalle on 1695 euroa (Summa sisältää ohjelmaan osallistumisen, matkat, majoituksen ja ateriat. Maksu ei kuitenkaan sisällä rokotuksia ja vakuutusta.) Matkan hinnan lisäksi maksettavaksi tulee myös  koulutusviikonlopun kustannukset, noin 120 euroa/hlö (sisältää koulutuksen, majoituksen ja ruuat).

Vaikuttajana Suomessa

World Teacher -ohjelmaan kuuluu kenttäjakson lisäksi myös osallistuminen tiimin yhteiseen varainhankintaan. Ulkomaanjakson jälkeinen globaalikasvatus- ja vaikuttamistoiminta tapahtuu opettajan omassa verkostossa Suomessa. Osallistujien tulee toimittaa valinnan jälkeen todistus terveydentilasta.

Esimerkkejä globaalikasvatus- ja vaikuttamistoiminnasta

Vapaaehtoisemme ovat mm.

  • kertoneet vapaaehtoiskokemuksistaan Kirkon ulkomaanavun ja/tai Opettajat ilman rajoja -verkoston omissa tapahtumissa
  • puhuneet omissa verkostoissaan, esim. kouluilla, seurakunnissa jne.
  • kirjoittaneet artikkeleita paikallislehtiin tai globaalikasvatus/monikulttuurisuus/opetus- ja kasvatusalan julkaisuihin
  • antaneet haastatteluja eri medioiden edustajille
  • järjestäneet varainkeruutapahtumia verkostoissaan.

Miten pääsen mukaan?

Täydennyshaku on auki heti. Lähetä sähköpostissa motivaatiokirje ja cv:si, molemmat englanniksi osoitteeseen inka.hopsu(at)kirkonulkomaanapu.fi. Otsikoi viestisi ”World Teacher Uganda”. Sopivia hakijoita haastatellaan hakemusten saapumisjärjestyksessä, kunnes paikat on täytetty, kuitenkin viimeistään 12.3. mennessä.

Yhteistyökumppanina Edukans

Opettajat ilman rajoja -verkosto toimii yhteistyössä hollantilaisen, kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen erikoistuneen Edukans -järjestön kanssa, joka on jo vuosia toteuttanut World Teacher -ohjelmaa. Edukansilla ja Kirkon Ulkomaanavulla on yhteisyhteistyösopimus, jonka puitteissa ohjelmaa järjestetään.