World teacher -ohjelma avaa opettajille oven Keniaan

Opettajat ilman rajoja -verkosto kutsuu suomalaisia opettajia, koulujen johtajia ja rehtoreita kahdeksi viikoksi vapaaehtoisjaksolle Keniaan kehittämään paikallista koulutusta yhdessä hollantilaisten ja kenialaisten opettajien kanssa. Verkostomme lähettää 4-8 suomalaista opettajaa/koulun johtajaa Keniaan 26.4.-11.5.2014. Opettajat ilman rajoja -verkoston ja Kirkon Ulkomaanavun hollantilaisella kumppanijärjestö Edukansilla on vuosien kokemus World teacher -ohjelman järjestämisestä eri puolilla maailmaa.

Opettajat ilman rajoja -verkosto tarjoaa World teacher -ohjelman kautta suomalaisille opettajille ja koulun johtajille oppimisen ja opettamisen sekä kulttuurienvälisen toiminnan kokemuksen yhteistyössä hollantilaisten ja kenialaisten opettajien kanssa. Opettajat tutustuvat Hollannin, Kenian ja Suomen  koulutusjärjestelmiin sekä ideoivat ja suunnittelevat yhteisissä työpajoissa kenialaisten koulujen opetusta ja koulutuksen kehittämistä.

Vapaaehtoisjakso Keniassa on 26.4.-11.5.2014. Sitä edeltää World teacher -ohjelmaan kuuluva koulutus 8.-9.3.2014, jonka kouluttajina toimivat Edukans -järjestön asiantuntijat. Koulutus pidetään Kirkon koulutuskeskuksessa, Järvenpäässä.

Haku vapaaehtoisjaksolle tapahtuu hakulomakkeella 16.2.2014 mennessä. Linkki hakulomakkeeseen ja lisätietoja löytyy Opettajat ilman rajoja -verkkosivuilta.

World teacher -ohjelmaan hakeneiden haastattelut järjestetään 19.-25.2. ja tieto valinnasta annetaan 25.2. mennessä.

Jakson hinta on osallistujalle noin 1795 euroa (sis. matkat, majoituksen, ateriat, koulutuksen. Huom. ei sisällä rokotuksia ja vakuutusta). Jakso on omakustanteinen. Ulkomaanjakson jälkeinen globaalikasvatus ja vaikuttamistoiminta tapahtuu opettajan omassa verkostossa Suomessa.

Opettajat ilman rajoja -verkosto toimii yhteistyössä hollantilaisen, kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen erikoistuneen Edukans -järjestön kanssa, joka on jo vuosia toteuttanut World teacher -ohjelmaa. Edukansilla ja Kirkon Ulkomaanavulla  on yhteisyhteistyösopimus, jonka kautta Opettajat ilman rajoja -verkosto lähettää vapaaehtoiset Keniaan.

Lisätietoja: Opettajat ilman rajoja -verkosto, yhteyspäällikkö Minna Törrönen, minna.torronen@kirkonulkomaanapu.fi, puh. 0400 385441.

Opettajat ilman rajoja on verkosto, joka tarjoaa suomalaisille opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille erilaisia tapoja osallistumistapoja Suomessa ja ulkomailla. Verkostoa koordinoi Kirkon Ulkomaanapu.