World Teacher haku auki 12.2 saakka!

Opettajat ilman rajoja -verkosto lähettää 24 suomalaista opetussektorin osaajaa Ugandaan kesä- heinäkuussa 2019 kehittämään paikallista koulutusta yhteistyössä ugandalaisten opettajien kanssa. Olisitko sinä yksi heistä?

Opettajia tukemaan oppijakeskeistä opetusta

Vuonna 2019 ohjelma järjestetään Ugandassa 27.6-15.7. Vapaaehtoiset opettajat tutustuvat Ugandan koulutusjärjestelmään sekä ideoivat ja suunnittelevat yhteisissä työpajoissa ugandalaisten koulujen opetuksen ja toiminnan kehittämistä. Opettajilla on myös paikallinen opettajapari, jonka vertaistyöparina suomalainen opettaja toimii.

Vapaaehtoisjakso on järjestetty 2014-2016 Keniassa, 2017 Ghanassa ja 2018 Ugandassa. Tänä vuonna työ jatkuu Ugandassa ja paikallisena kumppanina toimii Kirkon Ulkomaanavun Ugandan maatoimisto. Ohjelma toteutetaan Länsi-Niilin alueella, kuudessa eri maaseudun heikoimmin pärjäävässä koulussa. Projekti on osa Kirkon Ulkomaanavun pitkäjänteistä työtä UNICEFin rahoittaman SCORE-projektin koulujen kanssa.

Ennen lähtöä

Jaksoa edeltää World Teacher -ohjelmaan kuuluva koulutus keväällä ennen lähtöä. Koulutus järjestetään Helsingissä 1-3.3.2019. Vuonna 2019 jakson hinta osallistujalle on noin 1200 euroa (Summa sisältää ohjelmaan osallistumisen, matkat, majoituksen ja ateriat. Maksu ei kuitenkaan sisällä rokotuksia ja vakuutusta.) Koulutusviikonloppuna tarjotaan yksi lounas ja muuten ruokailu ja majoitus tulee järjestää ja kustantaa itse.

Vaikuttajana Suomessa

World Teacher -ohjelmaan kuuluu kenttäjakson lisäksi myös osallistuminen tiimin yhteiseen varainhankintaan. Ulkomaanjakson jälkeinen globaalikasvatus- ja vaikuttamistoiminta tapahtuu opettajan omassa verkostossa Suomessa. Osallistujien tulee toimittaa valinnan jälkeen todistus terveydentilasta.

Esimerkkejä globaalikasvatus- ja vaikuttamistoiminnasta

Vapaaehtoisemme ovat mm.

  • kertoneet vapaaehtoiskokemuksistaan Kirkon ulkomaanavun ja/tai Opettajat ilman rajoja -verkoston omissa tapahtumissa
  • puhuneet omissa verkostoissaan, esim. kouluilla, seurakunnissa jne.
  • kirjoittaneet artikkeleita paikallislehtiin tai globaalikasvatus/monikulttuurisuus/opetus- ja kasvatusalan julkaisuihin
  • antaneet haastatteluja eri medioiden edustajille
  • järjestäneet varainkeruutapahtumia verkostoissaan.

Miten pääsen mukaan?

Haku on auki 25.1-12.2.2019. Lähetä sähköpostissa motivaatiokirje ja cv:si, molemmat englanniksi osoitteeseen inka.hopsu(at)kirkonulkomaanapu.fi. Otsikoi viestisi ”World teacher Uganda”.