Rakenna rauhaa koulullasi, järjestä Peace United -ottelu!

Kannustamme pelaamaan jalkapallon ystävyysottelut Peace United -hengessä eli rauhan puolesta. Tarjoamme mukaan lähteville kouluille rauhankasvatusmateriaalia ja kannustamme oppilaita itse keksimään luovia keinoja kerätä varoja kansainväliseen rauhantyöhön.

Peace United -ottelun tavoitteena on antaa nuorille onnistumisen kokemuksia yli yhteiskunnallisten rajojen, luoda uusia kontakteja ja lisätä joukkueen tuomaa turvaa sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Näin järjestät ottelun, harjoitukset tai turnauksen:

  • Kokoa porukka ja jaa se tasapuolisesti kahteen osaan pelaamaan erityisesti sellaisten kanssa, joita ei tunne, joiden kanssa ei tule toimeen tai joiden kanssa ei ole yhteistä kieltä. Näin opitaan toimimaan yhdessä ja vähennetään ennakkoluuloja.
  • Palkitse ottelun rauhanrakentaja kummastakin joukkueesta.
  • Mainitse jo kutsussa, että jalkapallo yhdistää ihmisiä ympäri maailman ja että se on kieli, jota kaikki ymmärtävät.
  • Huolehdi käytännön asioista. Varmista pelipaikka, ilmoita meille tapahtumasta ja kokoa porukka. Valitse ottelun tuomariksi ohjaaja, valmentaja tai tuomari. Tuomari myös varmistaa, että joukkueet ovat sekajoukkueet.
  • Tilaa ottelua varten ilmaiseksi 2–3 Peace United -pelipalloa, tarroja ja mainosjulisteita, joihin voit kirjoittaa ottelun ajankohdan ja paikan. Lisäksi saat käyttöösi 15 peliliiviä ja Peace United -palkintoviirin.
  • Mainosta ottelua myös sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä. Paikallislehdet innostuvat helposti kirjoittamaan tapahtumista, joten toimituksille kannattaa antaa vinkki järjestettävästä ottelusta etukäteen.

Kirkon Ulkomaanavulta saat apua myös tempauksen tiedotukseen ja markkinointiin.

Lisätiedot: Karita Linden-Lemmetti, karita.linden-lemmetti (at) kua.fi, +358 40 732 0104