Maailman opettajien päivän seminaari 2019

Maailman opettajien päivää on vietetty maailmanlaajuisesti Unescon ja Education Internationalin aloitteesta vuodesta 1994 alkaen 5. lokakuuta. Päivän tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä muuttuvassa maailmassa.

 

Opinto-ohjausta Kokkolasta Kambodzaan

Aika: 28.9.2019 klo. 9.00-15.00

Paikka: Kirkon talo, Mikael-tila, Eteläranta 8, Helsinki

 

Opettajat ilman rajoja –verkosto järjestää jälleen opettajille, opinto-ohjaajille ja muille opetusalan ammattilaisille suunnatun seminaarin lauantaina 28.9. Maailman opettajien päivän kunniaksi.

Seminaarin teemana on tänä vuonna Oikeus ohjaukseen – yksilöllinen ohjaaminen ja kohtaaminen osana laadukasta koulutusta.

Tule kuulemaan opetusalan ammattilaisten ja kehitysyhteistyötoimijoiden näkökulmia siitä, miten ohjaus ja yksilöllinen kohtaaminen toteutuvat sekä Suomessa että kehitysyhteistyö- ja humanitaarisissa konteksteissa. Paneelikeskustelussa pohditaan sitä, millainen rooli oppijoiden ohjauksella on laadukkaan koulutuksen toteutumisessa.

Paneelissa keskustelemassa ovat mm. opinto-ohjauksen asiantuntija Heikki Pasanen, globaaleihin oppimisen haasteisiin erikoistunut opettajankouluttaja ja dosentti Hannele Cantell, Education in Emergencies –asiantuntija ja erityisopettaja Johanna Kurki sekä Ugandassa vapaaehtoisena toiminut erityisopettaja Virva Rantanen. Opettajat ilman rajoja –verkoston puheenjohtaja Ritva Semi avaa tilaisuuden.

Iltapäivällä kuullaan myös Opettajat ilman rajoja –vapaaehtoisten kokemuksia opinto-ohjauksen kehittämisestä ja työn tuloksista Kambodzassa ja Myanmarissa. Päivän aikana osallistujilla on mahdollisuus saada lisää informaatiota Opettajat ilman rajoja –verkoston vapaaehtoistyömahdollisuuksista.

Seminaarissa jaetaan vuoden globaalikasvattajapalkinto sekä ansioituneelle globaalikasvattajalle että oppilaitokselle – muista myös ehdottaa palkinnonsaajaa!

Seminaari on maksuton ja avoin opettajille, opetusalan asiantuntijoille ja aiheesta kiinnostuneille. Seminaarista on mahdollisuus saada myös veso-todistus.

 

Ilmoittaudu seminaariin 18.9.2019 mennessä tästä.

 

Ohjelma 28.9.2019

9.00-9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30-9.45 Tervetuliaissanat

9.45-11.00 Paneelikeskustelu: Oikeus ohjaukseen – yksilöllinen ohjaaminen ja kohtaaminen osana laadukasta koulutusta

11.00-11.30 Vuoden 2019 globaalikasvattaja -palkinnon jako

11.30-12.30 Lounas

12.30-13.30 Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisten kokemuksia Kambodzan ja Myanmarin opo-hankkeista

13.30-14.45 Työpajat (Rauhankasvatusinstituutti, Education in Emergencies & Changemaker)

15.00 Päätössanat

 

Lämpimästi tervetuloa!

Mikä Maailman opettajien päivä?

Maailman opettajien päivää on vietetty UNESCO:n aloitteesta lokakuun viidentenä päivänä vuodesta 1994. Kyseisenä päivänä vuonna 1966 otettiin käyttöön UNESCON ja ILO:n hyväksymä suositus opettajan asemasta. Suositus edistää opettajien oikeuksia ja velvollisuuksia sekä kansainvälisiä standardeja. Suositusta on pidetty tärkeänä ohjenuorana laadukkaan opetuksen takaamiseksi kaikkialla maailmassa.

Maailman opettajien päivää vietetään vuosittain, jotta kasvatus- ja opetustyötä tekevät saisivat ansaitsemansa arvostuksen ja kunnioituksen maailmanlaajuisesti. Päivä on myös ajankohta kiinnittää huomiota opettajia ja opetusta koskeviin kysymyksiin. (Unesco)

Opettajat ilman rajoja –verkosto on kutsunut opettajat viettämään päivää Maailman opettajien päivän seminaariin vuodesta 2013.