Maailman opettajien päivän seminaari

Maailman opettajien päivää on vietetty maailmanlaajuisesti Unescon ja Education Internationalin aloitteesta vuodesta 1994 alkaen. Päivän tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä muuttuvassa maailmassa.

Maailman opettajien päivän seminaari 2016: Koulutus oikeutena

Tämän vuoden Maailman opettajien päivän seminaari järjestettiin 8.10.2016. 

Seminaari rikkoi vuonna 2016 sadan kävijän ennätyksen. Olemme iloissamme suuresta kiinnostuksesta tapahtumaan!

Uutuutena seminaarissa jaettiin myös ensimmäistä kertaa veso-osallistumistodistuksia.

Seminaarin ohjelma

Paina kuvaa avataksesi pdf-version.

MaailmanOpettajienPaivanSeminaariOhjelma3

Vuoden 2016 teema oli Koulutus oikeutena. Seminaarin ohjelmassa oli Opettajat ilman rajoja -verkoston toimintaan tutustumista, kokemuksia vapaaehtoistyöstä, ajankohtaisia puheenvuoroja globaalikasvatuksesta ja kehitysyhteistyön opetussektorista sekä globaalikasvatustyöpajoja yhteistyössä Koulu maailmaa muuttamaan -hankkeen kanssa. Lisää työpajoista voit lukea alalehdeltä Seminaarin työpajat 2016. Seminaarissa jaettiin myös vuoden Globaalikasvattajapalkinnot.

Puhujat ja esiintyjät:

Mia Matilainen, Unicef

Mia Matilainen, Unicef

Pasi Saukkonen

Pasi Saukkonen, erikoistutkija, dosentti

 

Seminaarin kruunaa käännöspoppiyhtye Maria Gasolinan keikka!

Seminaarin kruunasi käännöspoppiyhtye Maria Gasolinan keikka!

Maailman opettajien päivän seminaari 2015

Opettajat ilman rajoja -verkosto järjesti Maailman opettajien päivän seminaarin 3.10.2015, joka kokosi yhteen lähes sata opetus- ja kasvatusalan ammattilaista. Seminaarissa Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi vuoden 2015 globaalikasvattajapalkinnot. Maailman opettajien päivä piti vuositeemallaan esillä opettajien merkitystä sosiaalisesti kestävän kehityksen rakentajana.

Seminaarin ohjelmassa kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja ja kokemuksia Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoistyöstä maailmalta sekä osallistuttiin työpajoihin. Ministeri Elisabeth Rehn puhui opettajien ja koulutuksen merkityksestä puheenvuorossaan Koulutetut naiset kehityksen vauhdittajina. Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg kertoi koulutuksen merkityksestä humanitaarisessa ja kehitysyhteistyössä.

 

Mikä Maailman opettajien päivä?

Maailman opettajien päivää on vietetty UNESCO:n aloitteesta lokakuun viidentenä päivänä vuodesta 1994. Kyseisenä päivänä vuonna 1966 otettiin käyttöön UNESCON ja ILO:n hyväksymä suositus opettajan asemasta. Suositus edistää opettajien oikeuksia ja velvollisuuksia sekä kansainvälisiä standardeja. Suositusta on pidetty tärkeänä ohjenuorana laadukkaan opetuksen takaamiseksi kaikkialla maailmassa.

Maailman opettajien päivää vietetään vuosittain, jotta kasvatus- ja opetustyötä tekevät saisivat ansaitsemansa arvostuksen ja kunnioituksen maailmanlaajuisesti. Päivä on myös ajankohta kiinnittää huomiota opettajia ja opetusta koskeviin kysymyksiin. (Unesco)

Opettajat ilman rajoja –verkosto on kutsunut opettajat viettämään päivää Maailman opettajien päivän seminaariin vuodesta 2013.