Paikkojen kriteerit ja kuvaukset

Opettajat ilman rajoja -verkosto tarjoaa tällä hetkellä vapaaehtoisjaksoja Eritreaan, Kambodzaan, Myanmariin, Nepaliin ja Ugandaan. Vapaaehtoiset osallistuvat kehitysmaiden opetusalan tukemiseen Kirkon Ulkomaanavun hankkeissa.

Kielitaito

Kaikilta vapaaehtoisiltamme edellytetään sujuvaa englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista. Kohteesta riippuen muu kielitaito, (esimerkiksi ranskan, espanjan tai arabian) katsotaan eduksi.

Valintaprosessista

Vapaaehtoisten valinta tehdään hakemuksen ja haastattelujen perusteella. Hakijan on hyvä Suomessa tapahtuvan haastattelun lisäksi varautua myös kohdemaan kumppanijärjestön tai henkilöstön haastatteluun. Valintaprosessin aikana kerrotaan vapaaehtoistyöstä ja Opettajat ilman rajoja -toiminnasta. Jokainen hakija osallistuu haastatteluun ja tekee lisäksi kirjallisen tehtävän.

Valintakriteereistä

Valintakriteereitä ovat hakijan henkilökohtainen soveltuvuus opettajien tukemiseen ja vapaaehtoistyöhön kehitysmaassa, sekä kyseisen tehtävän tarpeiden ja tavoitteiden täyttämiseen. Myös motivaatio, kielitaito ja hyvä terveys ovat edellytyksiä.  Kokemus opetus- ja kasvatusalalta on usein välttämätön. Valituilta hakijoilta vaaditaan avoimuutta, joustavuutta, sopeutumiskykyä ja halua oppia vieraasta kulttuurista. Tärkeää on myös halu sitoutua vaikuttamistyöhön ja globaalikasvatukseen kotimaassa ulkomaanjakson jälkeen.

Kustannukset

Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoispaikat eivät aiheuta kuluja valitulle, mutta tehtävästä ei makseta palkkaa. Verkosto maksaa lähtijän matkakulut, vakuutukset, rokotukset ja asumisen sekä pienen kuukausirahan. Joissakin lyhyemmissä verkoston tarjoamissa vapaaehtoispaikoissa jakso on kokonaan omakustanteinen, jolloin lähtijä maksaa vapaaehtoisjaksonsa kulut omakustanteisesti.

General criteria for volunteers:

– Minimum 25 years of age
– University degree in Education or in Applied Sciences or in other relevant field and teacher training
– Minimum 2 years of relevant work experience in education sector, preferably experience in teacher training
– International experience preferably from a developing country (internships and/or work and/or voluntary work)
– Competencies: ability to utilize innovative pedagogic skills and own expertise in local context, team work ability, intercultural awareness, willingness to learn, flexibility and ability to adapt to different situations
– Good physical and mental health for travelling to remote, challenging and/or post-disaster environments
– Strong stress management skills and willingness and ability to work in challenging situations and out of regular comforts
– No criminal record in working with children

We appreciate applicant’s willingness to deliver their own criminal record and medical examination certificate to Finn Church Aid at a later stage in the application process.

Lisätietoja: Opettajat ilman rajoja -verkosto, yhteyspäällikkö Inka Hopsu, inka.hopsu(at)kirkonulkomaanapu.fi, puh.040 1676036