Haku vapaaehtoisjaksolle

Opettajat ilman rajoja -verkosto lähettää suomalaisia opettajia kolmesta kuukaudesta vuoteen kestäville vapaaehtoisjaksoille eri puolille maailmaa. Tavoite on tukea kehitysmaiden opettajien pedagogista osaamista ja suomalaisten opettajien kansainvälistymistä.

Hakeminen ja valinnan kriteerit

Vapaaehtoisen on oltava kasvatus- ja/tai opetusalan ammattilainen. Hänen tulee selvitä itsenäisesti ja sopeutua uuteen tilanteeseen ja kulttuuriin. Jokaista haettavaa paikkaa varten laaditaan kentän tarpeiden mukaan paikkakuvaus ja siitä nousevat kriteerit vapaaehtoiselle opettajalle. Koulutuksen kentällä on paljon tarvetta erilaiselle kasvatus- ja opetusalan osaamiselle. Jos haettavana ei ole heti omaan osaamiseesi sopivaa paikkaa, saattaa hetken kuluttua sellainen tulla haettavaksi.

Vapaaehtoistyöhön haettaessa hakija ilmoittaa hakulomakkeessa toivomansa kohteet sekä kirjoittaa erillisen motivaatiokirjeen ensimmäiseksi asetettua paikkaa varten. Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoistoiminnalla ei ole yläikärajaa.

Haku vapaaehtoiseksi

Hakuajoista ilmoitetaan Opettajat ilman rajoja  -uutiskirjeissä, globaalikasvatuksen eri kanavissa ja verkkosivuilla. Hakulomake ja paikkakuvaukset julkaistaan hakuajan alkaessa Opettajat ilman rajoja -verkkosivuilla.

Haku ja paikkakuvaukset uusiin alkaviin vapaaehtoisjaksoihin julkaistaan tällä sivustolla.