Opettajat maailmalla

Opettajat ilman rajoja -verkosto tukee kehitysmaiden opettajien pedagogista osaamista ja laadukkaan opetuksen toteutumista maailman hauraimmissa valtioissa. Verkoston työ vahvistaa suomalaisen kehitysyhteistyön koulutussektoria ja koulutusvientiosaamista.

Mitä opettajat ilman rajoja tekevät?

Verkoston tarkoitus on olla kehittämässä hauraiden yhteiskuntien koulutusrakenteita ja samalla kantaa globaalia vastuuta sekä vaikuttaa ilmapiiriin Suomessa.

Opettajat ilman rajoja -verkoston tavoitteena on tukea kehitysmaiden opettajien pedagogista osaamista ja laadukkaan opetuksen toteutumista maailman hauraimmissa valtioissa. Verkoston työ vahvistaa suomalaisen kehitysyhteistyön koulutussektoria.

Toinen tavoite on tukea globaalikasvatusta suomalaisissa kouluissa  kehittämällä ja erityisesti jakamalla kouluarkeen sopivia työvälineitä, malleja, menetelmiä ja uusia materiaaleja.

Opettajat ilman rajoja -verkoston toiminta on osana koulutuksen laadun parantamista kehitysyhteistyössä ja humanitaarisessa työssä. Koulutusviennillä ja Opettajat ilman rajoja -verkoston toiminnalla voidaan tukea kehityspolitiikkaa ja vahvistaa myönteistä Suomi-kuvaa.

Opettajaksi maailmalle?

Opettajat ilman rajoja -verkosto kutsuu kaikkia opetus- kasvatusalan osaajia pohtimaan, kuinka itse olla mukana alueittensa vahvana vaikuttajana ja toimia verkostossa yhteiseksi hyväksi.

Opettajat ilman rajoja -verkosto lähettää opettajia ja opetussektorin osaajia vapaaehtoistöihin maihin, joissa tarvitaan tukea opetustyön laadun kehittämisessä. Vapaaehtoisjaksot ovat eri pituisia.

Lue alasivuilta, miten sinä pääset opettajaksi ilman rajoja!