Hae maailmalle vapaaehtoiseksi

Oletko kiinnostunut oppimaan lisää kehityskysymyksistä? Kiinnostaako sinua opettajien koulutus ja koulutussektorin kehittäminen laadukkaan koulutuksen edistämiseksi? Haluaisitko hyödyntää ja kehittää omaa ammattitaitoasi kiinnostavissa tehtävissä maailmalla?

Opettajat ilman rajoja -verkosto tukee kehitysmaiden opettajien pedagogista osaamista ja laadukkaan opetuksen toteutumista maailman hauraimmissa valtioissa hyödyntämällä vapaaehtoisten opetusalan ammattilaisten osaamista.

Mitä opettajat ilman rajoja tekevät?

Opettajat ilman rajoja -verkoston tavoitteena on tukea kehitysmaiden opettajien pedagogista osaamista ja laadukkaan opetuksen toteutumista maailman hauraimmissa valtioissa. Verkoston työ vahvistaa suomalaisen kehitysyhteistyön koulutussektoria.

Opettajat ilman rajoja -verkosto lähettää opettajia ja opetusalan asiantuntijoita pääasiassa Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyö- ja humanitaarisen avun hankkeisiin, joissa tarvitaan tukea opetustyön laadun kehittämisessä.

Vapaaehtoiset toimivat mm. opettajien koulutuksen ja mentoroinnin tai opinto-ohjauksen kehittämisen tehtävissä kolmesta kuukaudesta vuoteen. Jakson aikana vapaaehtoisen tehtäviin voi kuulua esimerkiksi opettajien koulutustarpeiden kartoitus, koulutusten suunnittelu ja pitäminen, opetussuunnitelmatyön tukeminen tai paikallisen opettajakoulutuslaitoksen henkilökunnan koulutus. Tehtävät vaihtelevat hankkeen eri vaiheissa.

Lisäksi vapaaehtoiset viestivät työstään ja hankkeesta sekä osallistuvat kotimaantyöhön ulkomaan vapaaehtoisjakson jälkeen.