Maailmanpankin World Development Report 2018 – LEARNING to Realize Education’s Promise on kirjoitettu koulutuksen näkökulmasta tunnustaen sen korvaamattoman arvon

"Realizing education’s promise means giving them the chance not only to compete in tomorrow’s economy, but also to improve their communities, build stronger countries, and move closer to a world that is finally free of poverty."

-Jim Yong Kim President The World Bank Group

The World Development report 2018 – LEARNING to Realize Education’s Promise on ensimmäinen koulutuksen merkityksen korostamiseen keskittyvä laatuaan oleva kehitysraportti. Koulutus nähdään niin tärkeänä maailman kehitykseen teemana, että raportti on omistettu ainoastaan tämän tematiikan valottamiseen.

Raportissa tuodaan vahvasti esiin koulutuksen merkityksellisyys nopean taloudellisen ja sosiaalisen muutoksen maailmassa, jossa parhaillaan elämme.

Kehitysraportti toteaa yksiselitteisesti, että koulutuksen asettaminen keskiöön on paras keino turvata lasten ja nuorten tulevaisuus maailman jokaisessa kolkassa.

Raportin lanseeraustilaisuus vietettiin Helsingissä 6.11.2017

Raportissa tarkastellaan neljää temaattista kokonaisuutta; koulutusta jokaisen oikeutena ja vapautena, haastetta asettaa oppiminen keskiöön kaikessa toiminnassa, sellaisten oppimisympäristöjen ja sisältöjen rakentamista, jotka aidosti tukevat lasten ja nuorten tarpeita nykyisessä ja tulevaisuuden maailmassa, sekä sitä, kuinka rakentaa ja ylläpitää systeemisiä rakenteita, jotka tunnustavat koulutuksen merkityksellisyyden.

Raportti valottaa koulutuksen tilaa maailmassa monesta näkökulmasta, herättää keskustelua koulutuksen tulevaisuudesta ja kertoo yksiselitteistä tarinaa koulutuksen merkityksellisyydestä ja korvaamattomuudesta.

Lue lisää ja lataa koko raportti täältä:

http://www.worldbank.org/en/publication/wdr2018