Kesäloman lukuvinkit!

Kehitysyhteistyöstä kiinnostuneille suosittelemme perehtymään paikallisiin kirjailijoihin ja kirjallisuuteen. Kirjallisuuden, fiktiivisenkin, avulla saa käsitystä maiden todellisuuksista ja ehkä uusia näkökulmia niihin.

Tässä vinkkimme kesälomalukemiseksi!

  1. Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa. (Toim. Outi Hakkarainen)

Vastikään ilmestynyt Kepan asiantuntija Outi Hakkaraisen toimittama Rauhaa Rakentamassa? kertoo, miten kansalaisjärjestöt toimivat rakentavat perustaa rauhalle hauraissa maissa. Kirjassa on myös entisen Rauhantyön asiantuntijamme Anisa Dotyn osio: Työvälineitä konfliktisensitiivisyyteen.

  1. Taiye Selasi: Ghana Ikuisesti

Ghana ikuisesti on kertomus ghanalais-nigerialaisesta perheestä Yhdysvalloissa. Tayie Selasi kuvailee yksityiskohtia ja tunteita, joita perheen jäsenet kohtaavat, miltei runollisesti. Kirjassa vaihtelevat näkökulmat eri henkilöiden välillä ja elämää kuvataan Yhdysvalloissa, Nigeriassa ja Ghanassa.

  1. Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen Hibiskus

Purppuranpunainen Hibiskus on kasvukertomus nuoren tytön elämästä nykyajan Nigeriassa. Adichie kuvaa nuoren Kambilin ja hänen perheen ulkokultaista elämää, jota tyrannisoi hyvämaineinen mutta perhettään kohtaan väkivaltainen isä.

  1. Ellen Johnson Sirleaf: Tästä tytöstä tulee jotakin. Liberian presidentin elämä

Ellen Johnson Sirleafin muistelmateos kuvaa Liberian, ja Afrikan mantereen, ensimmäisen naispresidentin elämää, mm. vankeustuomioistaan, maanpaostaan, lapsuudestaan, opinnoistaan ja avioliitostaan.

Aurinkoista kesälomaa ja antoisia lukuhetkiä kaikille!